Train de Trainer biedt een open en veilige manier om didactische vaardigheden te trainen en te verbeteren. Vooral het bij elkaar brengen van mensen uit de diverse geledingen van de organisatie zorgt voor een energiegevende mix. Je leert niet alleen jezelf beter kennen maar ook je sensitiviteit voor de organisatie wordt weer verhoogd.

Henk Hermsen, Vakspecialist Business Process Management


Wat ik erg leuk vind als interne trainer:
..... je blijft leren over je eigen "ik", je leert collega-trainers kennen, je leert je eigen collega's als interne cursisten kennen. Deze collega's vinden het over het algemeen erg leuk om door collega's (interne trainers) te worden getraind; kortom, het mes snijdt aan verschillende kanten!

Peter-Paul Duijf, Trainer


Een groot pluspunt van "train de trainer" is dat juist door de inzet van eigen mensen, betrokkenheid bij collega's en de organisatie op ongekunstelde wijze ontstaat of wordt vergroot. En, niet onbelangrijk, ook de continuïteit is ermee gebaat, want je blijft elkaar (als collega's) ook ná de trainingen tegenkomen. Zo houd je het gedachtegoed samen levend!

Margo Beijers, Raadsadviseur


Ik vind het train de trainer-traject een zeer waardevolle aanvulling voor mijn eigen ontwikkeling en vind het leuk dat ik hier ook voor de hele organisatie iets kan betekenen. Het is een echte win-win. Daarnaast vinden de cursisten het prettig omdat ze meer het gevoel krijgen dat het vanuit de eigen mensen en visie gebracht wordt en niet van buitenaf bij medewerkers wordt opgelegd.

Hedwig van Baalen


Bouw een trainingsgroep langzaam op. Leuk was dat we elkaar als groep pas hebben leren kennen binnen deze "training". Allemaal eenzelfde behoefte om collega's verder te helpen en vaardigheden te ontwikkelen. Dit is pas echt "uit je comfortzone" komen. De vergelijking van "rode" en "groene" gedachten is zo herkenbaar. Als een training een goede feedback krijgt is het pas echt kicken. De combi van twee trainers per training is erin geslopen, maar werkt stimulerend... (à la voorbeeld van Eugène en René).

Jack Opheij


De opzet van de training werkt drempelverlagend, is soms confronterend maar zeker verbindend en leuk door met collega's gezamenlijk de uitdaging aan te gaan om met nieuwe tools uit de training andere collega's iets te kunnen meegeven over een gezamenlijk doel.

Marije van Hal

Testimonials klanten